• cart

Over Vleesbeest

Door onze jarenlange ervaring met het houden van runderen en varkens en het verwerken van vlees, zijn wij in staat om u het beste en puurste vlees bij u thuis te leveren.

Wij promoten niet om elke dag vlees te eten, maar als je besluit vlees op het menu te zetten om gezellig met vrienden of familie samen te gaan eten dan mag het in onze ogen ook een feestje zijn.

Zo laag mogelijke food print

Dit doen we door te werken met kwaliteit runds- en varkensvlees uit Nederland en exclusief vlees uit Spanje. Ons Hollands rundsvlees komt van gras gevoerde runderen die in natuurgebieden lopen en dus lekker in beweging zijn en dat komt het vlees natuurlijk ten goede. Ons Hollands varkensvlees komt van Livar. Livar staat voor puurheid en passie met een maatschappelijke waarde voor mens en milieu. Doordat deze varkens zowel binnen als buiten kunnen lopen heeft livar vlees de beste smaak en kwaliteit. Het exclusieve Spaanse vlees komt van de Iberico varkens. Dit varkensvlees staat algemeen bekend om het meest smaakvolle vlees ter wereld. Ook wel het Wagyu onder de varkens genoemd.

Om de Co2 uitstoot zo laag mogelijk te houden zijn onze koel- en vriescellen aangesloten op zonnepanelen en rijdt onze bezorgdienst grotendeels elektrisch. Daarom is ons motto dat een goed, puur en lekker stuk vlees niet van ver hoeft te komen.

Iberico varkensvlees

Het Iberico-varken is algemeen bekend als het beste en meest smaakvolle varkensras ter wereld en wordt daarom ook wel het “Wagyu” onder de varkens genoemd. De Iberico-varkens zijn alleen te vinden op het Iberische schiereiland en het ras wordt daar beschermd door de Spaanse wet- en regelgeving. Deze bescherming geldt zowel voor de naam als voor de volledige keten van geboorte tot slacht, met als doel het ras zo zuiver mogelijk te houden en de kwaliteit van leven en het vlees te waarborgen. Iberico-vlees staat vanwege het kenmerkende zwarte hoefje ook wel bekend onder de Spaanse koosnaam Pata Negra.

Vers Iberico-vlees staat bekend om de hoge concentratie intramusculair vet, ook wel gemarmerd vlees genoemd. Deze marmering zorgt voor sappig en mals vlees en een unieke, bijzondere smaak.

Livar

Het vlees van het Livar varken heeft een onderscheidende, uitmuntende smaak en vleeskwaliteit. Livar staat in het teken van een vorm van dierhouderij die zich uit in maximaal dierenwelzijn. De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!

Waarom Livar?
Om diverse redenen kiezen wij voor Livar, bewust beter en bewust lekkerder.

 • De dieren worden grootgebracht op kleinschalige boerderijen met andere rassen, ander voer, gelukkige varkens en gelukkige boeren.
 • Het Livarvarken wordt met liefde gehoed en verzorgd in samenwerking met de monniken op Abdij Lilbosch in Echt.
 • Het Livarvlees onderscheidt zich qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en doorregen met vet, dé smaakdrager van vlees.
 • Het vlees heeft bij bereiding nauwelijks gewichtsverlies.
 • Het welzijn van de dieren is voor Livar heel belangrijk. Niet alleen omdat dat goed is voor het dier maar ook omdat dit de vleeskwaliteit ten goede komt.
 • Livar is een kleinschalig en ambachtelijk bedrijf. De varkens worden gehouden op kleinschalige boerderijen verspreid door Limburg.
 • Om het hele varken te verwaarden werkt Livar altijd samen met alleen de beste ambachtelijke bedrijven.

Meer informatie over het Livar varken?
Neem een kijkje op de website van Livar.

Nederlands rundvlees

De runderen op onze boerderijen lopen veel buiten, in grote weilanden in  natuurgebieden in Brabant en Limburg. Dit is niet alleen prachtig om te zien, maar komt ook zeker het dierenwelzijn en de vleeskwaliteit ten goede! Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Door onze dieren veel bijproducten te voeren, die uit reststromen van voedselproductie komen, krijgt ons vlees meer karakter en een unieke smaak. En dat proef je! Laat je verrassen door de topkwaliteit beefproducten van Hollandse bodem

Brouwerij Holevoort

Het brouwen van eigen bier is één van de tradities die Bakel, het oudste dorp van Brabant, rijk is. Al op vroege kaarten werd melding gemaakt van brouwhuizen in ons peel-dorp. Een van die huisbrouwerijen lag op de ‘Holevoort’, destijds een gehucht in het woeste landschap tussen Bakel en Deurne.

En dat is precies de plek waar wij de brouwtraditie laten herleven. Bij Brouwerij Holevoort brouwen we ons bier ambachtelijk en op natuurlijke wijze. Gerst en hop verbouwen we zelf, in de ‘tuinen’ van onze brouwerij. Een eigen bron, op de rand van de Peelrandbreuk, geeft ons loepzuiver water.
Die pure ingrediënten geven onze speciaalbieren hun rijke en -met recht- eigen smaak. Je proeft de oorsprong.

Brouwerij Holevoort: Oorspronkelijk bier uit het oudste dorp van Brabant.

Wijnzinning!

Wijnzinnig! is gespecialiseerd in zuivere wijnen, die duurzaam verbouwd zijn. Een dynamisch, bewust, wijnbedrijf, met oog voor mens en milieu. Zo hebben zij een samenwerking met een dagbesteding.

De wijnen van Wijnzinnig! bevatten een laag sulfietgehalte en geen bacteriën, schimmels en histamine. Hierdoor is een fles wijn na openen zo’n twee weken houdbaar en krijg je er geen hoofdpijn van.

Ook staat Wijnzinnig! voor beleving, kwaliteit en werkt zoveel mogelijk lokaal. Om deze, en andere goede redenen, hebben wij bewust gekozen voor deze sterke samenwerking.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste producten en aanbiedingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

  Onze partners

     

  Webshop keurmerk    

  Realisatie door: Inkoppers.